christmas-2Bmake-up-2Blook-2Beindfoto-2B3

Met kerst pakken we allemaal net even iets meer uit qua make-up dan normaal. Zo ook ik! Ik draag op een normale doordeweekse niet vaak (meer) oogschaduw omdat ik mezelf er simpelweg de tijd niet voor gun en ik het ook prima vind om alleen eyeliner en mascara te dragen. Maar met kerst wil ik natuurlijk wel even wat meer moeite doen om er feestelijk uit te zien. Verwacht overigens niet een extreme over the top look, dat past niet echt bij mij haha :) Ik ben gegaan voor een look met bordeauxrood/paars omdat ik dat wel warm en feestelijk vind.

Ik begin met concealer van Catrice onder mijn ogen en op andere plekjes op mijn gezicht die wel wat camouflagecream kunnen gebruiken. Vervolgens gebruik ik de l’Oréal CC cream voor nog meer dekking. Zoals je ziet komt hij wit uit de tube, maar zodra je hem uitsmeert knappen de moleculen open en veranderd het in huidskleur vloeistof.  Ik poeder het nog af met wat powder foundation van HEMA. Vervolgens teken ik mijn wenkbrauwen bij met het wenkbrauwpotlood van esssence en borstel ik ze in goede vorm met de wenkbrauwkit van e.l.f. Wat bronzer van Too Faced op mijn jukbeenderen en voorhoofd en blush van de Action op mijn wangen. De basis is af!

Ik kies voor een bordeaux/paarskleurige ooglook. Voor mijn gehele ooglid gebruik ik een matte kleur uit het MUA undress me too palet. Op mijn bewegend ooglid breng ik daaroverheen een toffee/bronskleurige oogschaduw aan van Catrice. De paarstinten pak ik uit het oogschaduwpalet van NYC. De bordeauxkleur breng ik aan de buitenkant van mijn ooglid aan en in mijn crease. Vervolgens pak ik de donkerpaarse kleur en breng ik deze aan de uiteinden van mijn oogleden aan en wat onder mijn oog. Om mijn ogen meer te laten spreken gebruik ik een glimmende, wit/beige kleur uit het MUA palet in breng deze in mijn binnenste ooghoeken aan. Vervolgens zet ik met een highligher potlood van Essence een lijn onder mijn wenkbrauwen en op mijn waterlijn. Ik maak de look af met liquid eyeliner van NYC in de kleur pearlized black en breng ik mascara van Mylène aan.

Mij zie je niet zo vaak met lipstick, maar voor kerst maak ik graag een uitzondering. De kleur die ik heb gekozen is 270 Matt-erial Girl van Catrice, een paarsrode kleur. Om de aandacht niet teveel naar de lippen te leiden, ga ik er met wat vaseline overheen zodat de kleur wat zachter en meer glossy wordt.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze look vinden, zelf ben ik er in ieder geval heel blij mee en ik ga deze ook zeker deze kerst dragen!