Vorig jaar oktober bezocht ik de Grazia Beautybloggers Masterclass. We kregen na afloop een goodiebag mee waar onder andere deze giftset in zat. Ik was ze eigenlijk een beetje vergeten, maar pas kwam ik ze ineens tegen en leek het me leuk om ze voor jullie te testen.

AHAVA is een skincare merk die werkt met dode zee mineralen en allerlei andere natuurlijke bronnen. De producten zijn dan ook gemaakt in Israël. In het doosje zitten twee smeerseltje, namelijk de Essential Day Moisturizer en de Hydration Cream mask. Beiden behoren tot de Time To Hydrate lijn. De producten zijn dus echt bedoeld om je huid lekker te pamperen.

Allereerst de Hydration Cream Mask (20ml). Wat ik zo fijn vind aan dit maskertje is dat je het maar 3-5 minuten op je gezicht hoeft te laten zitten. Ook kun je er voor kiezen om het ‘s nachts op te doen zodat je huid de hele nacht de tijd heeft om het masker op te nemen. De substantie is -zoals de naam al zegt- creamy. Als ik op de ingrediënten lijst kijk zit er als tweede stof Glycerine in wat je huid natuurlijk ontzettend zacht maakt. En inderdaad, wanneer je het masker er weer afspoelt voelt je huid super zacht aan, maar ook heel erg gehydrateerd. Mede door de Glycerine krijgt je huid een hele mooie frisse glans.

Het andere product is de Essential Day Moisturizer (15 ml) voor de normale tot droge huid. Ik draag zelf altijd al dagcrème, die mijn huid overdag al goed verzorgt en hydrateert. Maar natuurlijk doet een dagcrème niet hetzelfde als een moisturizer . Deze Essential Day Moisturizer voelt fijn aan en is goed uitsmeerbaar. Daarnaast trekt hij ook heel snel in. Je merkt echt dat je huid heel soepel wordt en veel vocht vasthoudt.

Conclusie
Ik vind deze AHAVA producten heel fijn en ze doen ook echt wat ze beloven. Het enige nadeel is de wat hoge prijs. Mijn tubetjes waren mini’s en ik kreeg ze in een goodiebag dus daar heb ik geen prijs van. Als je op internet googelt kom je wel verschillende webshops tegen die AHAVA verkopen. Maar als je nu echt een ‘probleemhuid’ hebt wat droogheid betreft zou ik het toch een kans geven!