Sinds kort heeft HEMA een aantal nieuwe foundations aan haar assortiment toegevoegd. Ik draag zelf vrijwel nooit foundation omdat ik het altijd een verstoppend gevoel vind geven, maar ik wilde wel graag eens een powder foundation proberen omdat ik denk dat deze minder dat gevoel geeft. Fijn dus dat er ook een compact powder foundation aan dit rijtje werd bijgevoegd. Vandaag de test!

De powder foundation komt in een simpel poederdoosje, lekker strak en clean, daar hou ik wel van. Binnenin zit een spiegeltje (altijd handig!) en onder de pan bevindt zich een puff applicator. Zelf vind ik dat niet fijn aanbrengen, dus ik gebruikte gewoon een kwast. De kleur die ik heb is 03, dit is voor een medium huid met een gele ondertoon. In totaal zijn vier kleuren, 01 = lichte huid met gele ondertoon, 02 = lichte huid met roze ondertoon en 04 = medium huid met roze ondertoon.

Ik kreeg de doos eerst echt voor geen meter open, ik stond echt op het punt het op te geven, totdat hij ineens open ging (door simpelweg aan de zijkanten hem omhoog te trekken). Zelf dacht ik dat het kliksysteempje vooraan een soort indrukknop was, maar dat was het blijkbaar niet :-) Wat vervolgens heel jammer was, was dat ik het klepje blijkbaar te hard naar achter duwde waardoor hij er compleet afbrak. De verpakking zit er mooi uit, maar is niet echt makkelijk in gebruik.

     Mét concealer, zónder powder foundation                  Mét concealer én powder foundation


Op de een of andere manier retoucheert blogger.com op de foto’s mijn huid altijd een beetje te egaal. Maar het is toch echt een voor en na foto! Er komt genoeg poeder van het product af  het geeft een semi-egale dekking. Misschien dekt het voor sommigen niet genoeg, maar ik vind dit prima aangezien ik zelf dus vrijwel nooit foundation draag. Wat ik echt wel een voordeel vind aan zo’n powder foundation is dat je hem vrijwel niet voelt. Mijn huid gaat normaal altijd een beetje glimmen als ik een vloeibare foundation gebruik, maar daar heb ik bij deze vrijwel geen last van.
Ik heb de look afgemaakt met:
– Too Faced Chocolate Soleil bronzer
– MUA blush
– MUA volume mascara + Catrice poppy doll waterproof mascara
– NYC liquid eyeliner
– Etos lipgloss
Ben jij fan van powder foundation of gebruik je liever vloeibare?