Kruidvat had altijd bodybutters van eigen merk in het assortiment in de BodyFruit serie, maar ze introduceert vier nieuwe varianten. Bluebarry Lychee, Olive Macadamia, Coconut Sheabutter en Honey Cacaobutter. Vandaag gaan de laatste twee door de test.

De eerste die ik probeer is de variant Honey & Cacaobutter. Allebei twee hele fijne en lekkere ingrediënten. Helaas kan ik hem niet aan jullie laten ruiken door het scherm heen, maar hij ruikt echt heel lekker!

Ik wilde een likje pakken en toen voelde ik pas hoe de substantie is. En ik besefte dat ik eigenlijk nog
nooit een bodybutter gehad en geprobeerd heb. Mijn voorstelling was altijd dat het veel gladder en vloeibaarder zou zijn, maar het is heel stevig en dik. Links zie je hoe stevig de butter is aangezien hij zich niet verspreid en vast in vorm blijft. Rechts zie je hoe de butter eruit ziet als je hem wat uitsmeert. Zoals je ziet moet je hem dus wel goed in je huid smeren, anders hou je zo’n witte waas.

Deze variant maakt mijn huid in ieder geval lekker zacht en gehydrateerd. Nu ik deze review maak, een paar uurtjes verder, voel ik het nog steeds.

De volgende die ik test Coconut Sheabutter. Wederom twee fijne ingrediënten, ook al moet je met kokos oppassen dat het niet té is. Soms is de geur heel overheersend, maar bij deze ruik je hem heel subtiel. Hij is eerder wat bloemiger, zoeter.

Qua substantie is deze bodybutter precies hetzelfde als de vorige variant. Ik heb het idee dat deze iets minder vet is dan de eerste, maar hij hydrateert net zo goed.

Zelf gebruikte ik altijd bodylotions, maar ik moet zeggen dat ik dit ook wel heel fijn vind hoor. Ik heb het gevoel dat ze je huid namelijk beter en langer hydrateren dan bodylotion. Het kost denk ik wel iets meer tijd om het aan te brengen omdat het minder vloeibaar is, maar dat heb ik er wel voor over!

Een pot bevat 200 ML en kost €2,49. Lijken jou deze bodybutters fijn?