Het merk Ritzo Cosmetics duikt steeds vaker op het internet op. Het is een nieuw cosmeticamerk dat sinds dit voorjaar 2014 gestart is. Ik zag bij meerdere bloggers reviews met hele positieve berichten. De strakke verpakkingen trokken sowieso mijn aandacht en ik was erg nieuwsgierig naar hoe de producten zouden zijn. Blij was ik toen ik ze mocht proberen! Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen met de Cleanser Gel-to-Milk en Sensitive skin dagcrème.

CLEANSER GEL-TO-MILK
Normaal gebruik ik een reinigingsmilk voor de gevoelige huid, die voor mij perfect is. Andere zijn vaak te agressief en zorgen er juist voor dat mijn huid uitdroogt, dus meer talg gaat aanmaken, met als gevolg dat ik juist meer puistjes krijg. Maar deze cleanser van Ritzo is voor mij ook perfect, want hij bevat geen zeepbestanddelen. De ingrediënten die er wel in zitten zijn op een hand te tellen. Pluspunt!

• Macadamia olie
• Glycerine
• Aqua
• Sucrose Laurate
• Alcohol
• Mother of Pearl

De cleanser is echt gelly, zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Het voelt ook een beetje plakkerig aan. Zodra het in contact komt met je natte gezicht verandert het in een dunne milk. Je huid voelt daarna nog steeds een beetje alsof er een laagje op zit. Ik ben geen ingrediënten-expert, maar ik vermoed dat het door de glycerine komt. Het voelt in ieder geval heel fijn gehydrateerd en zacht!

Hi naked face!

DAGCRÈME SENSITIVE SKIN
Mijn dagelijkse dagcrème komt uit dezelfde lijn als mijn reinigingsmilk. Wederom voor de gevoelige huid dus. De ingrediëntenlijst van de dagcrème is helaas wel iets langer. Wat mij het meest opviel aan deze dagcrème was de aparte geur. Ik heb het aan meerdere mensen laten ruiken en we waren het er over eens dat de geur thuishoorde in zo’n ‘zweverig winkeltje’ met wierook en van die MAJA zeep, Haha oke, wie snapt mij? In ieder geval is het niet echt mijn geur.

De crème is zuinig in gebruik doordat hij zich goed laat uitsmeren. Hij trekt snel in je huid, wat ik altijd heel fijn vind, want dan hoef je niet zo lang te wachten voordat je verder kunt gaan. Nog een pluspunt is de SPF15 die er in zit. Ik las dit op de website, maar zag het niet vermeld staan op de tube.

De cleanser bevat 100 ML en is te koop voor €9,95 De daycream bevat 50ML en is te koop voor €14,95. Beide producten zijn online verkrijgbaar via de website.

Ben jij bekend met de producten van Ritzo Cosmetics?