Fotolijstjes zijn natuurlijk leuk om, uh foto’s in te te doen! Maar er kan natuurlijk ook heel goed wat anders achter. Ik heb al meerdere lijstjes met ‘gewone plaatjes’, uit tijdschriften gescheurd of van internet, maar ik wilde er ook een met iets anders dan anders. Vandaag deel ik mijn DIY met jullie. Lees verder wat je voor deze DIY nodig hebt >>

Allereerst heb je natuurlijk een foto lijstje of meerdere nodig. Ik heb een ‘drie-in-één’ lijst gebruikt maar je kan ook meerdere losse gebruiken die je naast elkaar hangt. Daarnaast A4-velletjes waarop je straks gaat plakken. Een fotolijstje bevat vaak al een wit karton maar die laat ik liever ongebruikt erin zitten zodat ik hem niet weg hoef te gooien als ik er iets anders achter wil. Daarnaast wat tijdschriften waar je leuke plaatjes uit kan halen. En voor één lijstje ga ik gouden confetti gebruiken. Die van mij is van de kruidvat. Als laatste een schaar en lijm.

Zoek een leuke quote op internet op. Sites als weheartit en tumblr hebben vaak hele leuke quotes en ook nog eens gecombineerd met een leuk plaatje.

Maar je kan er natuurlijk ook één zelf maken zoals ik heb gedaan.

Het is slim even het glas uit de lijst te halen en vervolgens met een potlood de omlijsting te tekenen zodat je straks weet waar je plaatjes en confetti moeten.
Ik begin allereerst met de confetti. Voor deze DIY gebruikte ik gewone vloeibare lijm waarbij je moet oppassen dat je aan de ene kant genoeg erop smeert, want ongevee elke stukje papier moet plaksel bevatten, anders krijg grote gaten. Maar je moet ook oppassen dat je niet teveel lijm gebruik want doordat het vloeibare lijm is gaat al gauw je papier ‘bobbelen’ omdat je teveel op een stukje hebt gebruikt. Misschien dat een lijmstift dan beter werkt.
Als tweede heb ik de quote uitgeknipt en opgeplakt. Ik heb express het plaatje iets groter uitprint zodat de kans dat je ruimte ziet kleiner is. Zoals ik net zei, let op met de lijm! Helaas was bij mij de quote gaan bobbelen zoals je ziet. Ik wou het eerst zou laten, maar ik besloot hem later toch nog een keer uit te printen en dit keer minder lijm te gebruiken. 
En ja, ook zo met Audrey Hepburn zoals je kunt zien! Gelukkig had ik hier alleen maar lijm aan de randen gebruikt en was het plaatje zo groot dat je het uiteindelijk niet meer ziet met de omlijsting er voor.
En klaar is je stylishe fotolijst! Je kunt er natuurlijk van alles achter plakken, maar ik vond het deze keer leuk om drie verschillende typen invulling te gebruiken. 
Wat vind jij van de DIY? Ga je hem maken?