Als mensen mij vragen wat een beetje mijn muzieksmaak is, luidt vaak het antwoord ‘ van alles wat’. En zo is het ook, ik heb geen specifieke smaak – luister waar ik op het moment zin in heb. Dat is denk ik ook het mooie van muziek, het past bij een bepaalde stemming of emotie en op basis daarvan kun je er voor kiezen om iets wel of niet te draaien.

Zo kan ik in de auto prima meezingen met dé nummers van dit moment, maar heb ik soms ook zin in een coffeehouse playlist. Je weet wel, zo’n lijst gevuld met Passenger, Ed Sheeran en James Bay. Deze drie behoren trouwens wel tot het soort genre waar ik soms wat meer naar neig dan anderen ;-) En in ditzelfde rijtje hoort ook de categorie filmmuziek – heerlijk zo’n urenlange afspeellijst van Hans Zimmer. Of alles uit de Lord of the Ring films. Heel fijn!

Wat ik ook mooi én fijn vind aan muziek is dat heel typerend kan zijn voor bepaalde momenten uit je leven. Zelf heb ik het zo sterk dat als ik een specifiek nummer hoor, het voelt alsof ik weer midden in dát moment zit. Met alle emoties -kriebels, zon op je huid, spanning, verliefdheid- die daarbij hoorden. Nu moet ik zeggen dat ik dat wel heel sterk heb hoor – ik kan dan best weemoedig worden. Even terugverlangen naar die tijd.

Fijn dat je tegenwoordig op elk moment de muziek kan afspelen die je wilt. Zelf had ik op mijn kamer al een box die ik super easy kan verbinden door middel van bluetooth, met mijn telefoon of laptop. Nu is daar sinds kort ook een hippe koptelefoon bijgekomen. Eerder wist ik nooit goed wat ik daar van vond – zo’n koptelefoon is toch veel te groot voor mijn hoofd. Nee, dan pakte ik liever mijn oordopjes. Maar nu ik deze van Kreafunk heb denk ik “had ik die maar veel eerder gehad voor al die treinritjes”. Deze is namelijk helemaal niet zo lomp, juist heel subtiel en elegant – ik vind ‘m zo  mooi ♥ En ook heel fijn, doordat ‘ ie op bluetooth werkt heb je dus ook geen last van een draad. Love it!

Wat heeft muziek voor jullie voor betekenis?