Een poosje terug bestelde ik wat dingen op Ebay, waaronder deze close-up filter +4. Het idee is dat je met deze ‘voorzetlens’ je dichterbij je object kan komen. Normaal moet je namelijk minimaal 30 cm aanhouden van het object waarop je wilt scherpstellen, anders stelt hij niet scherp. In eerste instantie dacht ik dat het als een soort vergrootglas werkte, en dat het je beeld dus zou vergroten. Maar het blijkt dus dat je door dit filter gewoon simpelweg dichterbij kan komen zonder dat je camera tegen sputtert.

Je draait heel gemakkelijk de ring met het glaasje op je normale lens, en dat is het eigenlijk! Het is echt wel een uitkomst hoor. Altijd als je net een foto wil maken van een detail of iets kleins wil dat gewoon niet. Voor de SLR gebruikers onder ons, dat ontzettend irritante geluid van je lens die maar blijft scherpstellen komt op een geven moment echt je neus uit. Nu niet meer! Kijk maar mee!

Wil je ook een close-up filter bestellen? Dat kan hier voor €2,80. Ik heb nu een +4, maar bestaan ook nog andere varianten als +2, +8, +10.