//advertorial

M’n bed en ik zijn de beste maatjes! Een review over een dekbedovertrek schrijven vind ik dan ook helemaal niet erg. Dit leuke dekbedovertrekset (wat een woord joh!) ontving ik van dekbedden.nl. Een webshop die vooral dekbedden verkoopt, maar ook een selectie bedlinnen. Lees gauw verder als je wil weten wat ik er van vind!

Het dekbedovertrek is geschikt voor een éénpersoonsbed en heeft een afmeting van 140×200/220. De set bevat naast het dekbedovertrek ook een sloop. Het gaat hier om het merk Sleep Time, waar ik zelf nog nooit van gehoord heb, maar ik hou het normaal ook gewoon bij IKEA of HEMA. Het motief bestaat uit strepen in taupe, crème en grijs en daarin een lichte barok achtergrond.

Het eerste wat me opviel was dat de set ontzettend zacht aanvoelt. Toen zag ik dat het dekbed van 100% microvezel is en dat verklaart het. Dit maakt de stof namelijk heel zacht (vergelijkbaar met satijn) en soepel. Met dit dekbed heb je er geen last van dat je deken steeds omhoog kruipt en vervolgens helemaal afvalt. Achteraan zit namelijk een instopstrook waardoor de deken goed op zijn plek blijft zitten. De kussensloop is iets aan de grote kant voor mijn kussen, maar daar heb je met slapen niet veel last van. Hij is alleen niet mooi gevuld en dat staat wat minder mooi.

Wat ik alleen wel ontdekte was een licht oranje vale vlek op het kussensloop. Ik vermoed dat het een productiefout is; het leek wel een bleekvlek. Als je het kussen omdraait zie je er niets van, dus dan is het probleem opgelost, maar het is wel jammer!

Het dekbedovertrek heeft een leuke print met neutrale kleuren die in een vrij basic kamer als ik heb, goed passen. Toch vind ik extra kussens op een bed altijd gezellig staan dus ik combineerde het dekbed met twee kussens van mezelf, die er heel goed bij staan!

Dekbedden.nl is wat mij betreft een prima webshop om je dekbed of bedlinnen te halen. Vooral in dekbedden hebben ze veel keus. Ik zou wel een wat groter assortiment éénpersoons dekbedden willen zien. Ze hebben hele mooie tweepersoonsvarianten, maar minder voor eenlingen als ik (en ook vast veel van jullie). Maar ben je op zoek naar een dekbed die iets minder standaard is, maar wel trendy en betaalbaar? Kijk dan even op dekbedden.nl