autumn-forest-from-above-picjumbo-com-1De bloggers onder ons zullen het vast wel herkennen, hoe vind je nu mooie gratis foto’s? Als ik voor mezelf mag spreken, ik gebruik zelf bijna altijd mijn eigen foto’s. Toch kan het best eens voorkomen dat je geen geschikte foto hebt of dat een algemene foto ook voldoet. Of misschien ben je gewoon niet zo’n fotograaf.. We weten allemaal dat andermans foto’s niet zomaar kunt gebruiken. Alleen zijn vaak de gratis foto’s echt niet de mooiste te noemen. Maar hé, blijkbaar zijn er wel website met foto’s die gratis te zijn gebruiken die ook nog eens mooi zijn!

Picjumbo

Picjumbo heeft echt mooie kwalitatieve foto’s die er ook professioneel uit zien. Niet zomaar gemaakt met een simpele camera en allemaal met de juiste nabewerking. Foto’s waarvan ik bijna ging twijfelen of ze wel écht gratis zijn.

Unsplash

Als je op zoek bent naar mooie, abstracte foto’s dan is Unsplash de website die je nodig hebt. Ook voor mooie travel en natuur foto’s ben je hier op het juiste adres.

Pixabay

Deze site verzamelt voor m’n gevoel weer foto’s van allerlei andere websites, dus ook van een aantal die in dit rijtje staan. Het kan dus zijn dat je soms wat dubbelingen tegenkomt. Op deze website staan ook wat mindere foto’s, maar daar moet je gewoon even doorheen kijken.

Startup Stock Photos

Ben je startende ondernemer en heb je nog sfeerfoto’s nodig om bijvoorbeeld je social media posts of website te ondersteunen. Dan zit er op deze website vast wel wat voor je tussen.

Ook fijn, de foto’s zijn vrijwel altijd van groot formaat. Tipje: gebruik de juiste zoekwoorden om de beste resultaten te krijgen.

Good luck! Liefs