aroma-club-koffieDe vaste koffiedrinkers onder ons zullen zich er ongetwijfeld in herkennen, de zin in een kop koffie als je die een dag moest missen. En wellicht ook de hoofdpijn die kan opsteken als je niet je dagelijkse kopje koffie (of meer!) binnen krijgt. Best beschamend vind ik soms, hoofdpijn omdat ik geen koffie gehad heb. Ben ik dan zo verslaafd? Blijkbaar wel. “Drink je dan zoveel koffie” vragen ze dan wel eens. Nee dat hoeft helemaal niet. Of je er nu één of tien per dag drinkt, het gaat er om dat het een gewoonte is en je lichaam dus verwacht dat het die cafeïne krijgt.

Zelf drink ik vanaf best wel jonge leeftijd al koffie. Ik heb het ook niet hoeven ‘leren drinken’ want ik vond het al gewoon lekker en dronk zo af en toe eens een kopje met m’n moeder mee. Het heeft iets gezelligs vind ik, naast het feit dat ik het lekker vind. Toch drink ik ook wel veel kopjes uit gewoonte, routine of gewoon maar om iets te drinken. Ik moet zelf heel goed opletten dat ik genoeg drink want anders drink ik zo overdag niets extra’s ernaast. Van mezelf ben ik gewoon niet zo’n drinker.

Meer bewust genieten van een kopje koffie, dat is wat ik wil. En hoe kan dat nou beter dan te beginnen met goede koffie. Ik woon nog niet op mezelf dus koop eerlijk gezegd ook nooit koffie. Sinds twee jaar zijn wij over op een bonenmachine en ik moet zeggen dat ik daarmee al een heel stuk meer ben gaan genieten. Van Aroma Club kreeg ik een tijdje de vraag of ik koffie wilde ontvangen, in één van de varianten poeder, cups of bonen. Uiteraard zeg ik geen nee tegen een zak verse koffiebonen en even later ontving ik die dan ook in de bus. Je bestelt de bonen online en na het branden worden ze binnen 48 uur verstuurd. Ik kreeg een blend gemaakt van bonen uit het Zuid-Amerikaanse Brazilië en Colombia. Moet zeggen dat het me opviel dat de geur die van het kopje koffie afkwam, nadat ik hem onder het apparaat vandaan haalde, veel sterker was dan anders. Dat proef je ook terug, maar de crèmelaag geeft het ook weer iets zachts. Je betaalt dan wel wat meer voor een zak, maar je weet wel zeker dat je verse bonen hebt, rechtstreeks van de brander en die tegen een eerlijke prijs zijn ingekocht. Als ik straks aan ‘t werk ben zullen er ongetwijfeld ook wel veel kopjes koffie doorheen gaan. Toch wil ik me voornemen er op te gaan letten dat ik alleen neem als ik er ook echt zin in heb en niet meer uit gewoonte. Ik ben benieuwd!

Wie van jullie is ook zo’n koffiefanaat? 

Liefs