Chips en nootjes op tafel hebben we wel een keer gezien. Niet dat er iets mis mee hoor, maar eens iets originelers is ook wel eens leuk. Deze hapjes maakt ik voor mijn verjaardag, maar kun je natuurlijk ook maken voor als je iets anders te vieren hebt of gewoon heel erg zin hebt in lekkere hapjes :)

Gevulde zalmrolletjes
Dit hapje is zó easy peasy. Het enige wat je nodig hebt is gerookte zalm, (kruiden) roomkaas en kleine blokjes komkommer. Snij een plakje zalm, smeer er een goede laag roomkaas op, leg er een stukje komkommer op en oprollen maar! Mjam!

Parmaham antipastiIk maakte dit hapje met tweede kerstdag in het groot als voorgerecht. Voor mijn verjaardag maakte ik de kleine variant. Maak eerst de vulling van klein gesneden blokjes mozzarella, verse basilicum (snij/knip de blaadjes wat kleiner), tomaat en een beetje peper naar maak. Pak een plakje ham, doe de vulling er op. Rooster wat pijnboompitten en strooit deze er overheen. Vervolgens vouw je het ‘pakketje’ dicht en doe je er een prikker door.

Wraphapjes
Deze hapjes maak ik wel eens vaker en zijn ook heel makkelijk om te maken. Je kunt met wraps heel erg variëren en er gewoon alles op doen wat je maar lekker vindt. Ik maakte twee verschillende soorten. De eerste bevat rucola, pesto, kipfilet en roomkaas. Besmeer de wrap met roomkaas, leg er wat plakjes kipfilet op, smeer daar wat pesto over en vervolgens wat rucola. Om te voorkomen dat de wrap niet goed plakt en weer open rolt kun je aan de zijkanten wat mayonaise smeren zodat de rol goed blijft plakken. Vervolgens kun je hem in stukje snijden.

De tweede bevat zalm, roomkaas en heel dun gesneden komkommer (makkelijk is om dit met bijvoorbeeld de kaasschaaf te doen). De zelfde ingrediënten dus als het eerste hapje, alleen nu op een wrap.  Besmeer weer de wrap met roomkaas, leg wat plakjes zalm erover en vervolgens de komkommer. Gebruik vervolgens weer het mayonaise trucje.

Eetsmakelijk!