Gisteren was ik jarig en maakte ik deze lekkere pasta. Ik ben echt dol op pasta’s en vind het ook leuk om nieuwe dingen te proberen. Helemaal met pasta kun je eindeloos variëren. Deze keer maakte ik Ravioli met een spinazie roomsaus. Heerlijk! Benieuwd hoe je dit lekkere gerecht op tafel zet, lees meteen verder!
Dit moet je voor deze lekkere pasta in huis halen
– Ravioli (100-125 gr per persoon)
– Spinazie
– Kookroom
– Crème fraîche
– Champignonnen
– Zongedroogde tomaatjes
– 1 eetlepel pesto

Voor de garnering:
– Parmezaanse/padano kaas
– Pijnboompitjes
– Rucola

 Zet eerst een pan met water op waar je zo de ravioli in gaat koken. Vervolgens kun je beginnen met het snijden van de champignons. Zelf vind ik hele grote stukken champignons niet zo fijn dus ik sneed ze redelijk klein. Uiteindelijk slinken ze in de pan ook nog wel wat. Bak de champignons vast in de pan.

Vervolgens kun je ook de zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden. Gooi ook deze bij de champignons in de pan.

Het is wel fijn als je de spinazie ontdooid bij de pan in kan doen straks dus verwarm ik deze eerst in de magnetron. Als je liever gebruik maakt van verse spinazie kan dat natuurlijk ook.

Vergeet ondertussen niet de ravioli te koken. Let goed op dat je ze niet te lang kookt, want je loopt heel gauw de kans dat ze dan openbarsten en er vervolgens water bij de vulling komt.

Na dat dit ontdooid is doe je de spinazie bij de pan in en roer je alle ingrediënten even door elkaar. Vervolgens voeg je hier de kookroom bij toe, roer het geheel en doe daarna ook de crème fraîche erbij. Voor wat meer pit kun je (maximaal) een lepel pesto er bij doen. Dit is optioneel, maar het leek mij wel lekker om iets minder flauw te maken. Je proeft de pestosmaak bij één lepel al best wel, dus let op dat het niet té overheersend wordt.

Als garnering kun je wat geroosterde pijnboompitten er bij doen, wat parmezaanse of padano kaas er over strooien, wat rucolo erbij en klaar ben je! Eetsmakelijk!

P.S. Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet omdat ik écht alles een beetje op de gok gedaan heb. Wij eten hier thuis meer dan een gemiddelde persoon dus ik kan ook niet echt een goede indicatie geven, sorry!