[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5079″ img_size=”full”][vc_column_text]

Hmm sinds kort bak ik steeds vaker in het weekend iets lekkers. Voornamelijk iets wat ik vervolgens mee kan nemen naar mijn werk als (gezond) tussendoortje. Soms is dat bananencake, maar ik heb nu ook twee keer granola bars gemaakt. De eerste keer gingen ze iéts te hard (vandaar dat ze op de foto ook vrij donker zijn, oeps..) maar de tweede keer ging het al een stuk beter.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5081″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5080″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5082″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ingrediënten:

  • 150 gr gemengde rauwe noten
  • 200 gr havermout
  • 75 gr pitten (zonnebloem of pompoen)
  • 150 gram ontpitte dadels
  • Handje cranberries
  • 3 eetlepels honing
  • 2 à 3 theelepels kaneel

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 160c. Hak intussen de gemengde noten grof en doe ze in een schaal. Voeg hier vervolgens de pitten en havermout bij. Je kunt hier vervolgens de cranberries in z’n geheel bij doen, maar eventueel ook eerst nog wat fijner hakken. Daarna is het tijd voor de dadels. Je kunt ze zelf heel fijn snijden, maar eventueel ook in een foodprocessor doen of staafmixen. Dan krijg je een soort dadelpasta, die je daarna bij de schaal in kan doen en met de noten kan mixen. Maak vervolgens de honing warm zodat het nog vloeibaarder wordt, maar ook zodat het daarna beter ‘de boel aan elkaar houdt’ als het weer afkoelt. Wacht dus niet te lang met alles op een -met bakpapier bekleedt- ovenplaat te storten. Goed aanduwen met de bolle kant van een natte lepel en hup: de oven in!

[/vc_column_text][vc_column_text]ENJOY![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]