Nacho-s
It’s weekend, it’s nacho time! Oh, ik heb nacho’s nog helemaal niet lang geleden “ontdekt” en dit was daarom ook pas de tweede keer dat ik het maakte. Maar ik vond het echt de moeite waard om het met jullie te delen. Het is echt een perfecte maaltijd voor in het weekend, lekker chillen en series kijken en ondertussen nacho’s eten. En het is ook nog eens zo gemakkelijk om te maken!

Zorg dat je onderstaande ingrediënten in huis hebt (voor +/- 4 pers.) :
Verwarm de oven voor op 200°C. Braad eerst het gehakt goed rul in wat olijfolie in een braadpan en snij ondertussen wat paprika en rode uit in stukjes. Als het gehakt klaar is voeg je er de gesneden paprika en rode ui en de mais aan toe en bak je dit kort mee. Voeg er daarna de gepelde tomaten bij en zorg dat je deze een beetje fijn maakt zodat je geen groffe stukken tomaat meer hebt. Meng ondertussen de aanbevolen hoeveelheid water met het zakje Taco seasoningmix en doe dit in de pan erbij. Goed alles mengen en ondertussen roeren.
Pak een ovenschaal en bedek de bodem met tortillachips. Tip: pak de hele stukken chips eruit voor de bodem en laat de gebroken stukken liggen voor de bovenkant. Doe hier vervolgens de saus overheen en bedek het dan weer met een laag tortillachips. Maak het af door er slices of geraspte cheddar kaas overheen te leggen.
Zet de schaal vervolgens circa 5 minuutjes in de oven. Het gaat er namelijk alleen om dat het geheel een beetje aan elkaar hecht en dat de kaas smelt.
Omdat het gerecht best pittig is, is het lekker om er wat crème fraîche of zure room en wat ijsbergsla bij te doen.
 
 
 
Eetsmakelijk en enjoy your weekend!