Het is spannend, maar ook o zo leuk om (weer) aan de slag te gaan met een nieuw huis. Waar wij nu wonen was ons eerste huisje maar daarvan wisten we wel dat het tijdelijk zou zijn, tot we een koophuis zouden vinden. Met dat in ons achterhoofd hebben we toen ook zo onze inrichting bij elkaar verzameld/gekocht. Sommige meubelstukken en accessoires nemen we mee, maar van andere items weten we al dat we die willen vervangen. En als je dan eenmaal begint… In een ander blog heb ik jullie meegenomen in wat we allemaal willen gaan doen in het huis. Dit blog ga ik wat inspiratie met jullie delen, te beginnen met onze woonkamer.

Natuurlijke basis

Onze bank hebben we afgelopen herfstvakantie al besteld dus daarmee is onze eerste grote aankoop gedaan. Online kwam ik een aantal keer bij Zitmaxx uit omdat zij zoveel keus hebben en je daarnaast veel kenmerken aan je bank nog naar smaak kunt maken. We hebben gekozen voor een zandkleurige hoekbank met een linnen look. In de basis willen we ons interieur dan ook wat neutraler maken. Veel natuurtinten en gebruik van natuurlijke materialen. 

Cote Interiors
ERIN Beige Left-facing Sectional Sofa with adjustable backre

Moodboard

Hieronder zie je een beetje de mix van items die straks onze woonkamer gaan vormen. Het zijn niet (allemaal) echt de items die we ook daadwerkelijk hebben aangeschaft maar wel er erg veel op lijken. Enkel het houten cone tafeltje van Kwantum hebben we daadwerkelijk in bezit. De servieskast die wij nu hebben staan is een tweedehandsje van Marktplaats die nu nog zwart is maar we gaan schilderen. En de travertin (natuursteen) salontafel is ook een Marktplaats vondst. 

Eetkamerstoelen

We hebben op dit moment al een hele mooie, ronde eikenhouten tafel die we meenemen. Daar hebben we toen wel in geïnvesteerd. Alleen moeten we wel echt andere eetkamerstoelen. We hebben nu hele toffe (vintage) Cesca stoelen. Alleen zijn de zittingen niet allemaal even best meer. We willen wel graag weer voor houten stoelen gaan. Eventueel met een zachte zitting of mogelijkheid om een kussentje in te leggen.

We vonden stoel Lasse van Karwei heel erg leuk – al dan niet met een ander kussentje want degene die er bij geleverd zit is vrij dun. Alleen.. was deze stoel óveral uitverkocht. We hadden al bijna besloten welke stoel het dan zou gaan worden totdat ik een advertentie voorbij zag komen met de ‘Lasse stoelen’ alleen dan bij een partijverkoop. Ik was goed getarget ;) Uiteindelijk dus toch de stoelen kunnen bestellen. Ze zijn van teakhout en zoals wij ze nu gekregen hebben, zijn ze nog onbehandeld. Dus we gaan ze zelf nog in de olie zetten. En hierbij zaten dan niet de kussentjes maar daar hadden we waarschijnlijk sowieso al voor naar een alternatief gekeken.

Hope you liked it! Mocht je vragen hebben over specifieke items, laat het me weten. Ik kan in ieder geval niet wachten om dit straks allemaal in het echt bij elkaar te gaan zien ♥