Laat ik beginnen met: we hebben een huis! Joehoe, na maanden wachten is het eindelijk zo ver. Inmiddels zijn we al weer eventjes bezig. Ik had eigenlijk bedacht om iedere week een update te doen, maar dat heb ik een beetje onderschat haha. De eerste weken vond ik nog best intensief. We besteden het meeste wel uit, maar over het algemeen gaan we alsnog vaak ‘s avonds nog wel andere klusjes doen. Dan is het: werken, snel koken, eten, naar het huis, klussen en voor de avondklok weer terug zijn. Maar goed, ik ga alsnog terugblikken op week 1 omdat je dan wel het beste elke keerde vorderingen kunt zien.

De sleutel en sloopdag

Vrijdag 9 april kregen we de sleutel en wat waren we blij. Na 8 maanden was het dan eindelijk zover! De volgende dag stond meteen de grote sloopdag gepland waarop we met familie en vrienden flink wat gesloopt hebben wat verbouwd zou gaan worden. Beneden overal de vloer eruit (tot aan de kruipruimte toe), de wc, boven ook de vloer eruit, behang eraf en de badkamer gesloopt. 

Processed with VSCO with a4 preset

We wilden graag een andere vloer en ook meteen vloerverwarming. Vandaar dat de hele vloer er beneden uit moest, wat er vrij heftig uit ziet. Maandag 12 april zijn ze meteen gestart met de nieuwe vloerconstructie waar later vloerwarming op komt.

Processed with VSCO with a4 preset

Nadat de vloerconstructie af was, werd hier eerst een betonlaag op gestort. Daaroverheen kwam vervolgens de vloerverwarming.

Een andere wens van ons was het laten maken van openslaande deuren in de zijmuur. Vanwege het extra licht dat we daardoor zouden krijgen maar ook doordat daar grotendeels onze tuin zit, waardoor je straks lekker vanuit die openslaande deuren je tuin in kan lopen. Daar gaan we zóveel plezier van hebben!

En verder zijn we dus ook met andere dingen bezig zoals het restylen van deze kast. Iets waarvan ik dacht: oh dat doe ik wel even.. Nou dat is nog toch nog een aardig klusje!

Week 2

In de week hierna staat o.a. het uitbouwen van de badkamer en het stucen van de muren op de planning. Daar neem ik jullie binnenkort in mee :)