Iets wat ik heel graag doe is rond kijken naar oude items en deze eventueel opknappen. Natuurlijk kun je sommige dingen ook gewoon nieuw kopen, maar ik vind het ook leuk om op een goedkopere manier aan iets te komen wat ik graag wil. En dat er dan ook nog wat eigen handarbeid in zit maakt het extra leuk. Straks hoop ik een aparte werkplek te creëren – wat nu met het thuiswerken heel erg welkom is! Op zoek naar een bureau dus.

Mid century design bureau

Wat ik echt prachtig vind is zo’n mid century design bureau. Deze stijl noem je eigenlijk volluit Mid Century Modern en het is een strakke, minimalistische stijl waarin hout centraal staat. Maar goed, dit zijn vaak designer items die dus ook een aardig prijskaartje hebben. Ik wilde zoiets een beetje namaken – wetende dat het waarschijnlijk niet helemaal zó strak zou worden als de varianten op de Pinterest plaatjes ;) Dat strakke komt voornamelijk omdat er in zulke meubels geen noesten of andere ‘bewerkingen’ in het hout zichtbaar zijn.

Grenen bureau van marktplaats

Na een tijdje zoeken viel mijn oog op een grenen bureau. Echt van dat hele bijna gele grenen, als je snapt wat ik bedoel.. Voor de prijs van €15.- kon ik het in ieder geval een kans geven.

Er zaten wel wat butsen en krassen op het blad maar dat kon ik hopelijk fixen. Uiteindelijk heb ik dat gedaan met houtvuller (naturel kleur). Na heel wat schuren en tussendoor ontvetten (deed ik met schoonmaakazijn) was het dan eindelijk tijd voor het zichtbare werk. Ik mocht de nieuwe beits aanbrengen. Uiteindelijk heb ik twee lagen aangebracht. 

Nieuwe knopjes

De knopjes die er op zaten waren ook van hout maar ik wilde het geheel een beetje spannender maken. Daarom koos ik voor antiek bronzen meubelknoppen. Op de foto kun je het niet heel goed dat ze die messing kleur hebben maar hier zie je dat wel beter.

Het liefst deel ik natuurlijk een foto met jullie waarop ie al mooi in de kamer staat te shinen maar dat is helaas nog niet zover.. Tot die tijd moet ie nog even in de schuur blijven staan.