Nooit gedacht dat ik dit hier misschien nog eens zou delen met jullie, maar.. we hebben een huis gekocht! AAH! Zoals jullie wellicht weten zijn we vorig jaar september getrouwd en daarna in ons eerste huisje samen gaan wonen. Wat er daarna allemaal is gebeurd vertel ik jullie in dit blog meer.

Ons eerste huisje

We zitten nu bijna een jaar in ons eerste huisje waar we ingetrokken zijn na onze bruiloft. Dat betekent dus ook dat ons 1-jarig jubileum ook al heel gauw in zicht komt, 1 jaar! De plek waar we nu woonden was bij voorbaat al bedoelt om vanuit daar rond te gaan kijken wat we wilden. De huizenmarkt is best een gekkenhuis (toen al, maar nu nog meer) en gezien we ook een bruiloft aan het regelen waren, vonden we het eigenlijk wel relaxt eerst wat te huren en daarna rustig aan de volgende stap te beginnen.

Ervaring opdoen in huizen bezichtigen

Dan gaat het op een gegeven moment toch wel een beetje kriebelen. Je weet niet hoelang het gaat duren voor je hét huis gaat vinden. Dus we hebben na een paar maanden een keer een bezichtiging gepland om eens te zien hoe zoiets gaat. Het leek ons goed daar een beetje ‘ervaring’ in op te doen. De huizen die we bezocht hebben, pasten achteraf helemaal niet bij ons, maar dat is ook goed. Dan weet je dat ook weer. Na een paar bezichtigingen in verschillende woonplaatsen hadden we wel aardig goed voor onszelf bedacht waar ons huis aan zou moeten voldoen. En dan ga je daar dus heel gericht naar zoeken. Alleen is dat nog zo makkelijk niet. Helemaal in deze gekke tijd waarin huizen (binnen onze range) vaak binnen een paar dagen worden verkocht.

Aankoopmakelaar inschakelen

Na een poosje vonden we dat het allemaal nog niet vlot genoeg ging en kregen we een tip voor een aankoopmakelaar. En dat is een hele goede stap geweest! Naast dat het soms kan gebeuren dat je net even wat eerder op de hoogte bent van huizen die te koop komen, kunnen ze je ook heel goed advies geven bij bezichtigingen en met het eventueel uitbrengen van een bod. Met het laatste heeft onze heel goed geholpen met een bepaalde ‘strategie’.

Ons huis gevonden!

We hadden een wensenlijstje waar ons huis volgens ons zou ‘moeten’ voldoen. En één van de punten die voor ons belangrijk was, is het hebben van veel ruimte om het huis. Oftewel: een grote tuin :) Het huis hoefde van ons niet eens zo groot te zijn, een grote tuin was voor ons belangrijker. Toen dit huis voorbij kwam zagen we  dat het perceel het grootste was van alle huizen die we tot nu toe hadden bekeken.. en in de omschrijving stond ook nog eens dat hij perfect was voor bijvoorbeeld een moestuin. Toen hadden ze me hoor!

En nu?

We gaan de komende tijd vooral heel veel inspiratie opdoen, nieuwe spullen verzamelen, sparen en uitkijken naar het moment dat we de sleutel krijgen..! Het duurt namelijk nog wel eventjes voor we er in kunnen, volgend voorjaar. We can’t wait!

Voor de oplettende lezer, mijn laatste blog stamt uit februari 2019 wat dus inmiddels al weer 1,5 jaar geleden is. Voor mijn gevoel was het niet zó lang geleden dat ik voor het laatst een blog gepost had maar blijkbaar wel dus. Ik merk dat ik heel veel zin heb om straks meer te delen dus ik ga het gewoon weer langzaamaan oppakken. En dan zien we wel! Mocht je specifieke blog verzoeken hebben, laat het dan vooral hieronder weten!