Het volgen van blogs begon in de tijd dat ik met Pfeiffer thuis zat. Op een gegeven moment heb je het wel een beetje gehad met slapen en wil je je tijd met leukere dingen opvullen. Als je dan vooral aan huis gebonden bent, ben je al gauw aangewezen op je laptop. Daar spendeer je dan hele dagen mee. De eerste blog die ik ontdekte was die van Voe Emilie Nereng, een Noors meisje. Zodoende ontdekte ik blogg.no en kon ik vervolgens nog een heel aantal Noorse blogmeisjes aan mijn dagelijkse surflijst toevoegen. Uiteindelijk had ik er een stuk of zes die ik in ieder geval elke dag las. Ik had toen nog geen idee wat bloglovin inhield, dus ik tikte alle blogs elke keer apart in in mijn browserbalk. Doe ik overigens nog steeds wel eens hoor, vind ik fijner lezen dan via bloglovin. Na deze Noorse blogs kwamen er ook nog wat Zweedse bij en ondertussen volg ik ook mensen uit andere landen. Deze blogs volg ik voornamelijk voor de kledinginspiratie en de mooie foto’s! Vandaag deel ik een aantal van mijn favoriete blogs over de grens met jullie.


Erica Mohn Kvam – l0ve.blogg.no
Dit Noorse meisje volg ik al vanaf het begin dat blogs ben gaan volgen. Ik vind haar een heel mooi meisje en ben echt weg van haar kledingstijl! Simpel maar toch fashionable. Ik denk dat ik mijn meeste kledinginspiratie ook wel bij haar vandaan haal. Ze post eigenlijk elke dag wel en áltijd wat leuks. En dan haar foto’s ♥ die zijn ook te mooi! Ik zou echt heel graag willen weten hoe zij haar foto’s bewerkt. 
Annika Ollila – annika-o.indiedays.com
Ook Annika komt uit het Noorden van Europa, alleen nog net wat hoger; uit Finland. Haar volg ik nog niet zo heel lang, ik kwam haar tegen bij Erica -zij zijn samen met nog een ander meisje naar NYC geweest. Annika maakt ook hele mooie foto’s en ik adoreer ook haar kledingstijl. De meeste outfits die ze nu post zijn echt geschikt voor het extreem koude winterweer daar, maar nog steeds leuk.


Julie Sarinana – sincerelyjules.com
Deze fashionista draagt echt de meest geweldige outfits. Elke outfit van haar vind ik mooi. Ze combineert alles zo leuk, en geeft mij echt inspiratie. Dingen die ik mijn kast heb hangen waarvan ik denk dat ze echt niet matchen blijken na het zien van haar foto’s juist prima te staan. Meestal draagt Julie redelijk stoere outfits, wat ik heel leuk vind. Ook zet ze vaak de linkjes onder haar artikelen naar de webshops waar ze haar kleding vandaan heeft. Dat is ook altijd fijn!

Kenza Zouiten – kenzas.se
De grootste fashionguru uit Zweden is toch echt wel Kenza. Met haar Zweedse-Marokkaanse uiterlijk is ook zij een hele mooi vrouw. Kenza draagt veel designer kleding wat dus voor mij niet betaalbaar is, maar dan vind ik het juist de uitdaging om dit in een budgetoutfit om te zetten. Kenza heeft bij haar meeste straatfoto’s altijd een eigen fotograaf mee (die ook nog andere bekende Zweedse bloggers fotografeert) en deze foto’s kunnen linea recta in een modetijdschrift.

Jessie Chanes – seamsforadesire.com
Deze blogger heb ik leren kennen via weheartit waar ik haar vaak tegen kwam als ik zocht op ‘outfitinspiratie’. Wat was ik toen blij toen ik zag dat het niet zomaar wat foto’s waren die op wehearit stonden, maar dat er een blogsite achter zat met nog veel meer van deze fijne inspiratie. Heerlijk het hele archief terug bladeren. Deze Spaanse komt uit Malaga waar het tot laat in het jaar zonnig en warm is. Ik vind dus vooral haar kleding heel fijn om in de zomer als inspiratie te gebruiken. En die bruine benen, mwhah niet eerlijk!

Kenden jullie deze blogs al?