We zitten met zijn allen meer thuis dan ooit. En in deze periode van het jaar ben je sowieso al meer thuis – met name ‘s avonds. Wat kun je dan doen om er toch een leuke tijd van te maken?

Maak het gezellig!

Voor mij kan een sfeer al heel bepalend zijn voor hoe ik me voel. Als ik een fijn muziekje aanzet, kaarsjes aan doe, dan vind ik het meteen al een stuk gezelliger. En wellicht heb je de kerstboom al opgetuigd of ga je dat binnenkort nog doen. Dat doet ook zoveel met de sfeer! Daarnaast (of in plaats van) kun je ook denken aan andere sfeermakers zoals lampjes buiten of maak/koop zo’n mooie kerstkrans.

Get comfy!

Je gaat toch de deur niet uit, dus trek lekker iets comfortabels aan. Of dat nu een fijne joggingbroek is met een vest of trui of een fijn huispak van LASCANA. Helemaal als het buiten koud is, is dat extra lekker. Een paar dikke wollen sokken erbij aan.. Heerlijk! Of blijf gewoon lekker in je pyjama lopen op je vrije dag of weekend. Soms moet dat gewoon kunnen toch?

Maak of haal lekker eten

Als de horeca open was geweest had je waarschijnlijker vaker je geld uitgegeven aan etentjes, of drankjes. Een cozy avond is niet compleet zonder heerlijk eten, dus haal een lekkere borrelplank of ga zelf de keuken in. Ook is dit het moment om locals te steunen en bij hen af en toe een maaltijd af te halen. En vergeet ook hierbij niet: maak het gezellig! Gewoon mooi de tafel dekken, kaarsen aan. Uiteten, maar dan thuis.

Bedenk een leuke activiteit

Een avondje netflixen is natuurlijk ook heerlijk op zijn tijd, maar soms ook goed om even iets anders te doen. Je kunt thuis samen spelletjes doen of op afstand met vrienden zoals een online escaperoom. Of je gaat creatief aan de slag – kaartjes maken of leuke kerstversiering voor in huis. Of je duikt de keuken in om koekjes te bakken.. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Hoe brengen jullie de komende tijd door?