Eén van de leuke dingen om mee bezig te zijn als je zwanger bent, is natuurlijk de babykamer. Gelukkig weet ik al langere tijd wat ik leuk vind (o.a. doordat ik al een paar jaar in de babywereld werk) en had ik niet veel tijd nodig om een moodboard te vullen. En we weten inmiddels het geslacht. Al vond ik dat niet heel belangrijk voor het kamertje.

Kleuren

Persoonlijk zijn wij wat minder fan van hele felle kleuren dus dat zul je ook niet zo snel terug zien. We gaan voor verschillende natuurlijke tinten, met beige (groen) als basis tint en een aubergine kleur als extra tint om er wat meer uit te springen.

Behang

Het behang wat ik op het oog heb is er één van het Zweedse merk BorasTapeter. Dit merk heeft ontzettend veel toffe behang prints. Echt fijn als je hun insta pagina bekijkt, alles is ‘ah en oh’ haha. Het behang uit mijn moodboard is wel een wat rustigere print als je hem vergelijkt met andere prints van dit merk. Ik vind Ginkgo blad heel mooi en we hebben dit jaar daar een boom van geplant, dus ik was helemaal geïnspireerd. 

Commode en ledikant

De commode op het moodboard vind ik super tof, maar is – als ik het zo zie – wel veel te laag. Ik heb hem er vooral ook op gezet voor de kleur. Die zit een beetje tussen beige en groen in. We zijn zelf voor de welbekende IKEA Hemnes ladekast gegaan die door veel anderen als commode wordt gebruikt. Het is vooral fijn dat ie zo breed is én veel lades heeft. Ze zeggen dat lades echt top zijn om overzicht te bewaren. We gaan deze ladekast in deze beige groene kleur schilderen en de knopjes nog vervangen.

Ook zoiets wat ik al een tijdje op het oog had: het vintage ledikant van Woodies. Ik vind een vintage ledikant heel leuk maar een échte oude is niet altijd even praktisch. De spijlen daarvan staan vaak te ver uit elkaar (volgens de richtlijnen) en je kunt hem ook niet altijd in hoogte verstellen. Toch wel fijn om dan gewoon een nieuw ledikant te hebben, maar wel met die vintage look.

Aankleding

De basis bestaat voornamelijk uit lichte neutrale tinten. Om dat iets te doorbreken lijkt het me leuk om een aubergine kleur te gebruiken. Jollein heeft een hele mooie serie met allerlei artikelen in de kleur ‘chestnut’. Precies het kleurtje wat ik hierbij bedacht had. En vanuit daar kan ik kijken wat ik er nog meer leuk bij vind qua accessoires. Zoals een leuke poster of opbergmand.

13211128_01_001_01
9krYebR0rLQNyTI
0000036BED-000012F228
226c3187ba75678ccaa6f14e7a2406db

Ik heb heel veel zin om dit straks allemaal bij elkaar te brengen. Keep you posted!