Afgelopen zondag werd ik door Anne getagd om deze Running Tag in te vullen. Zij heeft natuurlijk gezien dat ik de laatste tijd steeds meer bezig ben met hardlopen en dat ook lekker deel via instagram. De #feelgoodfitchallenge waar ik aan mee doe motiveert me hier ook in. 
Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Haha je gelooft het niet misschien, maar precies op dezelfde manier als Anne begonnen is. Zo grappig! Zelf werk ik bij Kruidvat en ik zag de collectie van Leontien van Moorsel binnen komen. Mijn moeder en ik hebben toen schoenen gehaald en later toen er weer een andere collectie van haar was ook een ‘winteroutfit’. Helaas is mijn moeder na een tijdje geopereerd en kon ze niet hardlopen, waardoor het vervolgens bij mij ook verslofte. Eind januari dit jaar schreef ik op mijn blog dat ik weer begonnen was, maar ook toen bleef het na een paar keer ook stil. Nu ben ik weer begonnen omdat ik mee doe aan de #feelgoodfitchallenge.
Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Dat ik niet echt doorzette. Uiteraard merk je niet meteen na een paar keer dat het goed gaat, maar dat wil deze mevrouw wel. En ik aangezien ik ook nog eens astma heb, duurt het bij mij sowieso wat langer voordat ik mijn conditie optimaal heb gekregen.
Heb je wel eens last gehad van blessures?
Nee, gelukkig niet.

Wat draag je tijdens het hardlopen?
In de herfst/winter (of als het gewoon koud is) mijn outfit van de Leontien van Moorsel lijn welke ik zelf heel fijn vind. Een lange broek/legging die haal nauw aansluit (dus geen wind doorlaat) en een fleeche voering aan de binnenkant. Dit geldt ook voor het jack dat er bij hoort. En in de zomer mijn driekwart sportlegging met een hemdje of sport t-shirt van de Action.

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen en heb je aan- of afraders?
*Uhuh*, de Leontien schoenen dus. Anne raadt ze af en dat snap ik ook wel want ik voel het na een tijdje ook wel dat ze niet al te best zijn zijn. Maar ik kocht ze destijds omdat ze prima leken voor een lage prijs. Een aangezien ik geen idee had of ik hardlopen zou volhouden leek het me goed om het eerst maar eens te proberen en niet meteen bakken met geld uit te geven. 

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Ik heb Runkeeper geprobeerd omdat men zei dat je voor deze app geen data nodig hebt. Mijn databundel is namelijk niet zó groot dat ik die kan gebruiken voor mijn hardlooprondjes. Maar heel vaak maakt de app geen contact ofzo? Dus als iemand nog een andere goede tip heeft voor een android app waarbij je geen data verbruikt, let me know!Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Hardlopen vind ik lekker omdat je dan even ‘eruit bent’, je hoofd leeg maken dus. Soms spendeer ik mijn hele dag achter mijn laptop en dan is het lekker om even de frisse lucht in te gaan. Ook vind ik het fijn om even alles op een rijtje te zetten wat ik nog allemaal op de planning heb staan. Een beetje nadenken over van alles en nog wat :-)
Wat staat er nog op je wishlist?
Nieuwe hardloopschoenen! En een sporttop met koraalkleurige accenten, haha omdat ik dat gewoon leuk vind. 

bron: Erica Mohn Kvam


Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?
Meestal ren ik op de hei waar ik binnen 5 minuutjes ben dus ik heb niet veel last van irritaties. Ik ren daar juist omdat ik het niet fijn vind om bekeken te worden. Daar irriteer ik me dan aan, dus dat probeer ik te voorkomen. En als het lekker weer is in de zomer kan ik echt genieten van het feit dat ik daar lekker ren. Helemaal als de zon onder begint te gaan is het echt mooi! 

Hierbij tag ik speciaal Roshelle, Dagmar en Sofie , maar natuurlijk kan iedereen hem overnemen.