bestand_000Hi allemaal! Zoals ik al aangaf in mijn vorige post hadden jullie nog wat Italië foto’s tegoed. Eerst leek het me misschien wat te laat om nu nog te posten, maar toen dacht ik: vind het misschien juist wel leuk om er nu even een terugblik op te doen. Even jezelf weer weg wanen in de reis. Vlak voordat we vertrokken had ik nog een systeemcamera aangeschaft (Canon eos M10). Ik kreeg hem echt één of twee dagen van te voren binnen en had mezelf dus nog niet echt de tijd gegund om hem te ontdekken. Toen we thuis kwamen bleek dan ook dat ik de resolutie nog op één van de laagste standen had staan. Weh, dat was zó balen! Gelukkig heb ik via een omweg de RAW foto’s (die wel wat groter waren) weten om te zetten met een converter tool.


DEEL 1 – ISOLABONA

01.00 ‘s nachts begon onze reis richting Italië. We reden via Duitsland en Zwitserland naar de Italiaanse kust, Ligurië. Na een reis van ca. 15 uur -met een aantal tussenstops- kwamen we aan op onze eerste bestemming, Isolabona. Een plekje, kwartier rijden van de kust, dichtbij de grens met Frankrijk. Als eerste camping hadden we er één gekozen waarbij we ook gewoon lekker af en toe bij de camping konden blijven. Helemaal omdat we een pittige reis achter de rug hadden wilden we eerst kunnen chillen. Deze eerste vijf dagen hebben we dan ook veel bij het zwembad gelegen. Verder zijn we ook naar het strand geweest en gingen we heerlijk uit eten voor ons 1,5 jarig jubileum.

italie-deel-1-1italie-deel-1-2 italie-deel-1-3 italie-deel-1-4 italie-deel-1-5

DEEL 2 – LEVANTO/CINQUE TERRE

De Cinque Terre was iets waar we van te voren veel over gelezen hadden. Vijf dorpjes aan de Italiaanse kust die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn opgenomen. Drie uur reizen vanaf onze eerste locatie ligt Levanto, een ander dorpje voor de Cinque Terre. Hier verbleven wij voor de komende zes dagen om vanuit daar de vijf dorpjes te bezoeken. De camping waar wij met onze tent stonden was eenvoudig, maar lekker praktisch. Dit hadden we bewust zo gekozen omdat we wisten dat we niet veel op de camping zouden zijn, behalve om er te slapen en te eten. Van te voren hadden we ons al ingelezen hoe we het makkelijkst de dorpjes konden bezoeken. De trein leek ons de beste optie omdat Levanto een station heeft die op hetzelfde trajaet ligt. Ik had overigens nóg een blunder met m’n nieuwe camera. Ik dacht er goed aan te doen om de batterij, de avond voor ons eerste bezoekje aan de dorpjes, volledig op te laden. Alleen is het dan ook wel slim om hem weer uit de oplader te halen en in je camera te doen. In de trein kwam ik er achter dat ik dat dus niet gedaan had. Écht huilen! Onderstaande foto’s zijn dan ook van onze tweede bezoekdag. We hebben een twee dagen treinkaart gekocht waarmee we onbeperkt konden reizen en gebruik mochten maken van de wandelpaden. Beide dagen hebben we een hele lange wandeling door de bergen gemaakt van 2,5/3 uur. Van het ene naar het andere dorpje. Echt adembenemend mooi!

italie-deel2-1 italie-deel2-2 italie-deel2-3 italie-vernazzaitalie-deel2-4 italie-deel2-5 italie-deel2-6

DEEL 3 – GARDAMEER

De weken vlogen voorbij en voor we het wisten waren we al toe aan laatste bestemming, het Gardameer. Pacengo om precies te zijn. Wellicht voor andere Gardameerbezoekers onder ons een bekende plek? Deze laatste plek brachten we met vrienden door waarbij we veel aan het Gardameer gelegen hebben. Een keer een stadje bezocht, naar het pretpark Gardaland geweest, achter een speedboot op een opblaasbare schijf hebben gehangen en veel spelletjes hebben gespeeld. Een goede afwisseling van chillen en activiteiten dus! Op veel momenten vond ik het niet handig om mijn camera mee te nemen. Vandaar dat ik dan ook niet veel foto’s heb. Daarom sluit ik dit artikel af met deze twee prachtige foto’s van een zonsondergang die we, vanaf het verhoogde terras van een restaurant in Lazise, namen. Dineren met zo’n zonsondergang, daar teken ik voor! :-)

italie-deel3-1italie-deel3-2Dit was hem dan toch! Het artikel met foto’s van onze trip naar Italië. We hebben ook veel foto’s met de iPhone gemaakt, met name toen ik mijn camera vergeten was. Die staan er niet tussen, maar hebben jullie wellicht tijdens onze reis kunnen zien via Instagram.

Eén ding is zeker, Italië heeft ons hart gestolen! Wat is jouw ervaring met dit mooie land?

Liefs!