Yes, de maand februari is aangebroken en dat betekent dat je deze maand zou kunnen beginnen met de eerste gewassen voorzaaien. Ik ben zelf nog een beetje in dubio wat ik ga doen, want wij gaan in mei verhuizen en dat is dan weer de maand dat je je stekjes mag gaan uitplanten in de volle grond. Alleen ik heb geen idee óf dat dan al wel mogelijk is in onze nieuwe tuin. Ik vind het sowieso leuk om er weer mee aan de slag te gaan, al is het alleen maar om weer even een project te hebben. Dan kan ik altijd de stekjes daarna nog weggeven.

De juiste timings

Wat ik wel geleerd heb vorig jaar, is dat het aanhouden van de juiste timings belangrijk is. Met een aantal zaadjes was ik al vrij fanatiek in maart begonnen. Zoals bijvoorbeeld met courgette. En die ging op een gegeven moment ook echt als een speer, dus moest ik toen ook wel in de volle grond gaan plaatsen omdat de stekjes echt te groot werden. Eigenlijk kun je met courgette pas beter beginnen in april. Met tomaten was ik juist net weer een beetje te laat waardoor die pas later in de zomer echt goed opkwamen. Toen het moment daar was dat ze moesten gaan rijpen werd het alweer een stukje kouder en natter. En dat werkt niet voor tomaten. Daar zou ik dan nu dus liever in maart al mee starten.

Stekjes kopen

Toen ik vorig jaar maart startte, begon ik heel fanatiek met heel veel dingen zelf voorzaaien en kweken. Terwijl er dus blijkbaar ook zoiets bestaat als stekjes kopen in het tuincentrum. Slaplantjes voor €0,25 bijvoorbeeld. Tsja.. dat scheelt nogal in gedoe en tijd. 

Toch blijft het leuk om aan de slag te gaan met het proces van mini zaadje naar volgroeid gewas. Dus dat ga ik ook zeker gewoon doen!

Ga jij dit jaar ook starten met een moestuin? Wellicht gewoon in potten of bakken. Ben benieuwd wanneer jij gaat beginnen :)