Misschien zou je normaal niet zo snel een artikel als deze van mij verwachten, maar ik dacht nu: waarom ook niet! Twee weken terug plaatste ik bovenstaande foto’s op Instagram Stories en kreeg daar meteen vragen over. Hoe ik dat toch had gedaan? Heel simpel, maar ik ga je het uitleggen ;-)

Sjabloon ontwerpen

Nee, ik ben niet zo’n kunstenares dat ik dit Monstera blad even uit de losse pols heb geschilderd. Ik was met een vrijgezellenfeest op een workshop en daar lagen een aantal geprinte basis sjablonen (hart, ster e.d.) welke je kon uitknippen. Dit bracht mij op het idee om zélf een sjabloon te maken. Wel wat moeilijker dan een hart, maar ik wilde het toch proberen. Op Pinterest kwam ik een poster van Desiano tegen met simpelweg een Monstera blad en deze heb ik nagetekend. Fijn dat je dan nog wat lijntjes erbij kan krassen of kan ban besluiten een uitsteeksel toch wat langer te maken; je gaat immers de binnenkant daarna toch uitknippen.

Sjabloon goed vastplakken

Bepaal waar je de print op de tas wilt hebben en zorg vervolgens dat ‘ ie niet teveel meer kan schuiven. Plak de zijkanten dus goed vast met bijvoorbeeld schilderstape, dit trek je er achteraf weer gemakkelijk af. Ik heb ook nog veel van de losse blaadjes apart vastgeplakt omdat ze anders gingen omkrullen. En je wilt natuurlijk zo goed mogelijk binnen de lijntjes blijven.

Inkleuren maar!

Toen was het tijd om het sjabloon in te gaan kleuren. Ik had al bedacht dat ik ‘m niet helemaal egaal van kleur wilde, maar met dat ik bezig was besloot ik wat water te pakken zodat het wat meer een waterverf/ecoline effect kreeg. En probeer meer te deppen dan echt met strijkende beweging te verven. Gebruik liever teveel water dan te weinig, zo kun je de kleur altijd opbouwen. De tekst eronder heb ik eerst met potlood geschreven en daarna overgeverfd met het allerdunste kwastje wat er was.

Tipje: zorg dat je in de tas iets van een stuk karton doet zodat de verf niet doordrukt naar de achterkant van de tas.

GOOD LUCK & HAVE FUN ✨