Pastelkleurtjes, mintkleurtjes, we blijven er van houden! Aankomend seizoen zien we het weer volop in zowel fashion als beauty. Een vrolijk kleurtje op je nagels maakt je zelf ook altijd vrolijker. Toen ik op dit lakje van MakeUp Academy (MUA) stuitte, wist ik het meteen: die gaat met mij mee! Lees gauw verder wat ik van dit (goedkope!) lakje vind.

Nadat ik een week geleden zo’n fijne ervaring had gekregen met een oogschaduwpalette van MUA (lees review hier) wist ik dat ik nog meer van dit merk wilde. Stiekem had ik de lakjes pas al een keer gezien en ik vond ze er zo lief uit zien. Hele kleine potjes (die eigenaardig veel op de Essie lakjes lijken) in hele leuke kleurtjes.

Naast dat het een leuk kleurtje is, is de naam ook al zo bijpassend: pistachio ice cream. Omschrijft het lakje perfect. Wanneer we het lakje openen treffen we een wat kleiner kwastje aan. Meestal houd ik van iets breder dan deze.. maar het was te doen! Té breed vind ik ook niet fijn want dan smeer ik de rest van mijn vingers er altijd zo snel onder.

Wanneer ik de nagellak aanbreng merk ik al meteen dat het een wat dunnere vloeistof is. Dit kan enerzijds fijn zijn, want als lakjes zo stroperig zijn krijg je soms zo’n dikke plakkaatlaag. Maar anderzijds dekken dunnere lakjes natuurlijk lang niet zo goed en laten ze vaak een streperige laag achter die hier en daar wat door schijnt. Dat gebeurde helaas ook bij deze. Maar hé, dit was nog maar bij één laag. We brengen natuurlijk nog een laagje aan.

En ja hoor, met het tweede laagje dekt hij heel goed en zijn de strepen helemaal verdwenen! Zolang je maar voldoende aanbrengt. De kleur wordt ook meteen iets intenser en feller. Waar je bij het eerste laagje alleen nog maar een licht mintgroen kleurtje had, spat hij bij de tweede laag echt van je nagels af.

Al met al ben ik toch dik tevreden over dit lakje. Het kleurtje is ontzettend leuk, de lak dekt goed na twee laagjes en hij droogt ook erg snel op wat ik ook een dik pluspunt vind. En dit allemaal voor een spotgoedkope prijs van €2,50.

Je vindt de MUA lakjes in de kruidvat filialen waar ze dit merk verkopen. Wat vind jij van dit lakje?