Zo’n twee weken terug scoorde ik dit oogschaduwpalet van NYC bij de Kruidvat. Omdat er een aanbieding was en ik er zo nog maar € 2,50 voor hoefde te betalen wilde ik hem wel eens proberen. Ik heb het palet, samen met nog een andere kleur, wel vaker zien liggen maar ik kocht hem toch nooit. Ditmaal dus wel. Ik koos voor de variant met de paarse tinten, officieel bedoeld voor groene ogen staat op de verpakking. Benieuwd wat ik er van vind?

Het palet bevat vier kleuren waar je meteen een look mee kan maken. Achterop de verpakking staat een voorbeeld look die je na zou kunnen maken. Hier hebben ze heel goed over nagedacht, want er zit ook meteen een oogschaduwbasis en illuminator/highlighter bij. Dit setje kun je dus heel gemakkelijk meenemen en je hebt alles bij de hand. Pluspunt!

De basis en illuminator zijn vrij vast van structuur maar zodra je er even met je vinger over heen gaat verandert het, door de warmte van je vinger, in een romige substantie. Zelf heb ik de basis niet gebruikt want ik gebruik liever mijn eigen. De illuminator heb ik wel aangebracht.

De pigmentatie van de oogschaduw valt me niets tegen. Links zie je de lichtste kleur, deze kun je gebruiken als highlighter, de kleur ernaast is wat warmer, een donkerpaarse kleur met een bronzen ondertoon, de derde kleur is een koele donkerpaarse kleur. Ik vind ze allemaal een hele goede pigmentatie hebben.

Paarse oogschaduw maakt mijn voor mijn gevoel altijd een beetje ‘ziekelijk’. Alsof je hele vermoeide ogen hebt. Maar bij sommige geven de zachte paars/roze kleurtjes de ogen iets heel schattigs. Helemaal in de lente. Dus ik probeerde het toch maar uit! Op foto’s vind ik de kleuren altijd minder goed naar voren komen dan in het echt maar je ziet wel dat mijn ogen een lief kleurtje hebben. De pigmentatie is in het echt wel beter dan je hier ziet vind ik.

Uiteindelijk betaalde ik voor het palet in de actie slechts €2,50 maar hij is sowieso maar €4,60. Voor deze prijs krijg je een makkelijk palet waarmee je een hele look kan maken. Helemaal omdat er ook meteen illuminator en oogschaduwbasis bij zit. Ook is de pigmentatie erg goed. Wat vind jij van het oogschaduwpalet?