Al een tijdje had ik in gedachten om mijn liefde voor deze bronzer met jullie te delen! Het is de Chocolate Soleil bronzer van Too Faced –het make up merk waarvan je alleen al de producten om de prachtige verpakkingen zou willen kopen. Ik kwam zo’n twee jaar geleden in aanraking met deze bronzer via meerdere Noorse blogs. Zowat elke bekende blogger daar is in het bezit van deze bronzer, en ik moest hem natuurlijk ook! Ik kwam er achter dat Sephora het merk Too Faced verkocht dus toen ik vorig jaar in het voorjaar Barcelona bezocht heb ik hem daar gehaald. Even  daarna kwam ook het nieuws dat Sephora haar Nederlandse vestigingen ging sluiten dus ik was blij dat ik in ieder geval in het bezit van deze pracht bronzer was. Maar, waarom is hij nou zo geliefd?

Verpakking
Zoals ik net al zei, die verpakking! Alleen daarom al wil je in het bezit zijn van Too Faced producten. Zowel het doosje waar de bronzer in zit als de bronzer zelf zijn mooi. De bronzer zelf is goud/bruin van kleur en krijgt doordat hij zo mooi glimt een hele luxe uitstraling. Binnenin zit een spiegeltje zodat je die altijd bij de hand hebt.

Niet oranje
Bronzers staan er om bekend dat ze je gezicht gauw te oranje kunnen maken. Ik heb destijds heel vaak gegoogeld op ‘niet-oranje’ bronzers, maar ik kwam toch steeds weer op deze bronzer uit. Budget bronzers bevatten vaak een oranje ondertoon omdat die stof die het zo oranje maakt goedkoop schijnt te zijn. [Dit las ik op internet, ik weet niet of het inderdaad klopt, maar het klinkt logisch]. In deze bronzer zit echte cacao verwerkt, dus een natuurlijke bruinmaker. Die cacao ruikt overigens heer-lijk! De bronzer is verkrijgbaar in twee kleuren, waarvan ik de milk chocolate heb.


Mat
Naast de ‘eis’ dat ik wilde dat de bronzer niet een oranje ondertoon zou hebben, zocht ik er één die mat was. Geen glimmers, shimmers en glitters. De Chocolate Soleil bronzer belooft een matte bronzer te zijn.

Zonder                                                                                          Met

Prijs-kwaliteit
Normaal gesproken ben ik echt een budget-typetje, maar voor deze bronzer maakte ik een uitzondering. Hij voldoet aan al mijn eisen en ik was nog geen bronzer tegen gekomen die deed wat ik wilde. Too Faced make-up is nou niet echt goedkoop te noemen, maar het is wel zo dat dure make-up vaak langer meegaat. Zo ook met deze bronzer; hij geeft namelijk héél veel pigment af. Je hebt dus niet heel veel nodig. Als ik hem vergelijk met mijn Rimmel Bronzer waarbij ik echt hard met mijn kwast over heen moet om wat poeder van het product af te krijgen. Wanneer je licht met je kwast over de Chocolate Soleil bronzer gaat, komt er al genoeg vanaf.

Voor deze bronzer betaal je zo’n €26,- maar hij gaat wel heel lang mee! Dat heb ik er dus wel voor over. En het is ook wel leuk om naast je Catrice, Essence en NYC producten ook een mooi ‘exclusief’ product te hebben!

Wat vind jij van deze bronzer? Vind je Too Faced ook zulke mooie producten hebben?