christmas-2Btree-2Bcone-2Bdiy-2B12

Zijn klassieke groene kerstbomen niets voor jou? Dan past misschien zo’n modern gestylde kerstboom beter bij je! Je ziet steeds meer dat klassieke kerstbomen worden vervangen door bijvoorbeeld een gemaakt van steigerhout. Ik vind dit best een leuke trend dat er nieuwe varianten op de normale kerstbomen komen. Vorig jaar kwam ik al eens deze DIY tegen en ik vond hem zo leuk dat ik hem dit jaar eens wilde uitvoeren. Het is echt één van de leukste en makkelijkste DIY’s ooit die ik gemaakt heb. In nog geen kwartier heb je zo’n christmas cone tree gemaakt en het is eens wat anders!

Stap 1: Het enige wat je nodig hebt is een groot vel wit papier, wat lijm en datgene waarmee jij je boom wilt customizen. In mijn geval is dat goud, decoratie glitterfolie (van kruidvat) en een paar meter wit, sterretjes/fringe slinger.

Stap 2: Zorg voor een stuk stevig wit papier en rol deze zodat er een kegelvorm ontstaat.

Stap 3: Niet het papier aan de onderkant aan elkaar met één of meer nietjes en plak het overlappende gedeelte met lijm vast aan de rest. Let op: doe dit met stevige lijm, secondelijm bijvoorbeeld, want het dikke papier is zwaar en daarom laat het makkelijker weer los.
Stap 4: Nu heb je een nogal schuine ‘kerstboom’ dus moeten we een deel er afknippen.

Stap 5: Als je de onderkant gelijk hebt geknipt staat de basis er al.

Stap 6: Beplak nu je hele ‘kerstboom’ met de ondergrond zoals jij dat wilt. In mijn geval deed ik er glitterfolie omheen, je moet alleen wel even opletten dat je goed uitkomt omdat het schuin afloopt. Voorkom dat je overal losse stukken ziet en probeer zoveel mogelijk alles ‘uit één stuk’ te beplakken.

Stap 7: Als de ondergrond er op zit kun je hem verder customizen met datgene wat jij wilt.

Stap 8: Ik heb gekozen voor deze witte slinger om een beetje het sneeuweffect na te bootsen en omdat je in normale kerstbomen ook vaak zo’n slinger hebt zitten.

Ik vind dit echt een super toffe DIY die zo gepiept is. Moet je het totale eindresultaat eens zien:

Wil je nog meer inspiratie en leuke ideeën voor zo’n christmas cone tree? Google er dan eens op of kijk bijvoorbeeld op Pinterest. Er zijn echt heel veel leuke voorbeelden!

Wat vinden jullie van deze DIY?