Zonder de cameraspullen die ik heb zou ik niet zo kunnen bloggen zoals ik nu doe. Een foto geschoten met een spiegelreflexcamera, die je daarna nog even moet bewerken kost meer tijd, maar vind ik het wel echt waard. Naast een lens die een mooi beeld creëert, maak ik ook altijd nog gebruik van een andere tool: een afstandsbediening. Deze was aan vervanging toe en daarnaast was ik op zoek naar een extra lens.

img_7479Ik heb geen mega dure spiegelreflex camera, maar wel één met een prima 50 mm 1.8 lens. Deze lens is zo populair en heeft volgens mij het gros van de bloggers wel. Toch liep ik wel ergens tegenaan, want 50 mm is opzich prima als je vooral buiten fotografeerd maar ik begin mijn camera ook steeds vaker binnen te gebruiken. Door het vaste brandpunt kun je natuurlijk niet in-en uitzoomen maar soms krijg je iets er gewoon nét niet helemaal op en zou je het liefst nog een stapje naar achteren doen. Alleen in sommige ruimtes kun je af en toe gewoon niet verder weg staan.

Yongnuo EF 50mm f/2.0

Ik ging op zoek naar een lens die dat stapje terug had, een 35 mm. Als ik voor de officiële Canon gaan zou dat best een duur grapje worden. Na wat uitzoekwerk kwam ik op een alternatieve variant, de Yongnuo EF 50mm f/2.0. Aanzienlijk goedkoper en aan de reviews kwam hij nog aardig in de buurt van de kwaliteit. En ik kan zeggen dat hij mij ook absoluut niet tegenvalt. Hij maakt iets meer geluid met scherpstellen en het kost hem soms in de live-view wat meer tijd om een focuspunt te vinden. Deze optie gebruik ik zelf niet altijd, dus voor mij geen probleem.

Voorbeeldfoto’s:

img_6509

img_7278Ik krijg nog regelmatig de vraag wie mijn foto’s maakt of jullie gaan er vanuit dat ik ze laat maken door één van mijn familieleden of vriend. Nu maak ik de laatste tijd niet echt veel outfitfoto’s meer, maar in principe ben ik zelf altijd degene die dat doet. Ik doe dit bijna al vanaf de start van mijn blog door middel van een afstandsbediening. Mijn oude was alleen echt aan vervanging toe, want de batterijtjes begonnen vaker los te zitten en in heel veel gevallen had hij moeite met het bedienen van een verre afstand. Terwijl dat juist zo ideaal is! Met deze Pixel Draadloze Afstandsbediening kun je tot wel 100 meter afstand een foto schieten. En de scherpstelknop reageert echt supersnel, alsof je gewoon op je camera zelf drukt.

img_7486

Welke cameratools zijn voor jou onmisbaar?

Fijn weekend! Liefs