Blogdag-2BSimply-2BEmily

Het zal je als blogger niet onbekend in de oren klinken. Veel mensen in mijn omgeving vragen het dan ook: wat is er nou zo leuk aan bloggen? Waarom steek je in vredesnaam zoveel tijd in het maken van artikelen en foto’s om die vervolgens op je eigen website te zetten? Op een gegeven moment weet je toch niet meer waar je over schrijven moet? Voor een buitenstaander is het vaak moeilijk te begrijpen wat jou als blogger nu zo drijft.


Waarom blog ik?
Basisvraag 1 is natuurlijk de vraag ‘waarom ik blog’. Sinds drie jaar ongeveer lees ik blogs van anderen, hetzij buitenlands of Nederlands, en ik heb het altijd heel leuk gevonden om het leven van mensen te volgen en daar inspiratie uit te halen. En op een gegeven moment wilde ik dat zelf ook! Informatie delen waar anderen wat aan hebben op je eigen website, hoe cool is dat. Uiteindelijk blog je om anderen te inspireren en als uit de reacties blijkt dat dat gelukt is, word ik daar helemaal blij van.

Doe je dan niets anders?
Uhm nee, helemaal niets anders! Haha oke nee dat is overdreven, maar er gaat wel veel tijd in op. Eigenlijk ben je er de hele dag door wel mee bezig. Is het niet met het tikken van een artikel of het schieten van foto’s, dan is het wel het delen op social media en het bedenken van nieuwe artikelen. Ik merk dat het bij anderen soms raar overkomt als ze vragen wat je gedaan hebt in je vrije tijd en het antwoord is steeds: bloggen. Het wordt op een gegeven moment echt een way of life. En daar hoort ook bij dat je ‘s nachts om half 1 dit artikel nog zit te typen :-)

Ben je het niet een keer zat dan?
Haha zat? Echt niet! “Hoe verzin je toch steeds weer een nieuw artikel dan? Je bent toch wel een keer uit geschreven?” Natuurlijk heb ik wel eens dagen dat ik geen inspiratie heb en even geen artikel online heb. Dat is ook iets wat ik met mezelf heb afgesproken: ik ga niet een artikel plaatsen omdat ik een artikel wil plaatsen, maar alleen als ik er echt achter sta. Als ik bij voorbaat al denk: “Mm.. hier ga ik vast niet veel respons op krijgen” of “Tsja, ik moet toch iets online zetten” dan ga ik daar niet aan beginnen. Maar er blijft altijd wel iets om over te schrijven, je moet alleen breed denken!

Wie van jullie is zelf ook blogger en herkent deze vragen?