Mjam, ik vind het echt heerlijk om een lekker ontbijtje of lunch te maken. De laatste tijd eet ik weer best vaak muesli, naast m’n brood, dat wel.. alleen op een kommetje yoghurt met muesli kan deze lekkerbek niet leven. Wat nu best wel trending is, is superfood of rawfood. Voorheen kocht je dat vaak exclusief bij speciale winkeltjes, maar heel recent heeft Kruidvat ook een aantal producten aan haar assortiment toegevoegd (jeej!). Zoals goji bessen, chiazaad, kokosvezels, hennepzaad en tarwegraspoeder. Afgelopen zaterdag nam ik de kokosvezels (€1,49) mee. Deze voegde ik aan mijn yoghurt met muesli bij mijn lunch toe.

De kokosvezels strooide ik dus over mijn muesli, maar je kunt ze ook heel goed door een smoothie doen, verwerken in warme gerechten, of gebruiken als ingrediënt bij het maken van koekjes. In mijn muesli zit al gedroogde banaan, rozijnen en ook al wat kokosvlokken.

Bij deze lunch nam ik ook nog een waldkorn broodje met katenspek, een rijstwafel met kaas en een glas optimel.

Wat eten jullie vaak als ontbijt of lunch?