Een tijdje geleden maakte ik een 3-gangen diner met één gezamenlijk ingrediënt: pompoen. Het hoofdgerecht van dit diner was spaghetti met pompoen roomsaus en dat recept deel ik nu met liefde met jullie. Oh en dit gerecht is vegatarisch, maar mocht je toch vlees erin willen verwerken dan zou ik uitgebakken (vega) spekjes adviseren. Hebben wij laatst ook nog gedaan!

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr flespompoen
  • 200ml kookroom
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse of gedroogde tijm en oregano
  • 300 – 400 gr spaghetti
  • 150 gr gehakte walnoten
  • Parmezaanse kaas
  • Handje versie peterselie (garnering)

Verwarm de oven voor op 200c. Schil en snijdt de flespompoen in blokjes (of gebruik kant en klare blokjes). Doe ze samen met de gesneden sjalotjes en knoflook in een ovenschaal, braadslee of bakplaat. Sprenkel er olijfolie overheen, de tijm en oregano en op gevoel wat peper en zout. Hussel daarna nog even goed door elkaar. Dit gaat vervolgens 25 min. de oven in. Als het uit de oven komt verdeel je de inhoud in twee delen. Van de ene helft ga je roomsaus maken en de andere helft gaat er aan het einde door.

Kook in tussen de spaghetti.

Doe het ovenmengsel in een blender of in een maatbeker zodat je het met een staafmixer kan pureren. Doe er ook een handje parmezaanse kaas bij en meng de kookroom erdoorheen. Zorg dat het geheel een glad (vloeibaar) mengsel is.

Doe de roomsaus in een pan, roer de afgegoten spaghetti (met een scheutje olijfolie) erdoor en voeg hier daarna ook de andere helft van het ovenmengsel erbij. Meng er de gehakte walnoten door en als het geheel goed gemengd (en warm) is kun je het opdienen. Serveer met evt nog een klein beetje gehakte walnoot, gehakte peterseli en wat parmezaanse kaas als garnering.

Bon Appetito!