Jeej, mijn verzameling wordt steeds mooier en professioneler. Ik heb het (vroeger) altijd prima gered hoor, met mijn Asus laptop en oude Canon 1100D camera. Maar als ik dit zo bij elkaar zie word ik er toch wel blij van. Sinds vorig jaar heb ik een Macbook en afgelopen maand was het tijd om mijn oude spiegelreflexcamera te vervangen. Daarnaast heb ik sinds kort nog één SUPER handige tool. Dit is wat ik gebruik ik voor mijn blog!

Nieuwe Canon 750D

Mijn spiegelreflex (Canon 1100D) was écht een oudje geworden. Had hem destijds – in 2013 (lees hier blog toen ik hem gekocht had, echt nostalgisch) – al tweedehands aangeschaft. De laatste tijd merkte ik echt dat deze editie niet meer van deze tijd was en dat hij simpelweg steeds meer kuren begon te vertonen. Ben nog steeds best een beetje trots dat ik het zolang vol heb kunnen houden. Na wat research wilde ik eerst graag de Canon 80D, maar bij nader inzien was dat eigenlijk net een beetje te hoog gegrepen. Het leek me verstandiger om voor een tussenweg te gaan. Met de Canon 1100D heb ik namelijk altijd prima foto’s kunnen maken, dus om er nu meteen €1200 tegenaan te gooien.. Toen werd ik geattendeerd op een dagdeal van Bol.com met de Canon 750D. Met deze spiegelreflex zou ik ook een flinke stap vooruit gaan én er zat automatisch scherpstellen op, wat voor mij één van de vereisten was.

Macbook Pro

Over mijn Macbook heb ik al eens een artikel geschreven, dus ga ik hier verder niet weer heel erg op in. De vraag die ik nog regelmatig gesteld krijg, is waar ik mijn foto’s mee bewerk of wat voor filters ik gebruik. Mijn foto’s edit ik sinds vorig jaar met Lightroom (voorheen Photoshop). Af en toe gebruik ik nog wel eens Photoshop maar dat is vooral als ik andere dingen met mijn foto wil doen dan alleen oplichten, scherper maken etc. Vaak gebruik ik ook nog VSCOcam op mijn telefoon zodat al mijn foto’s dezelfde kleurtint hebben.

Joby Gorillapod

Voor mijn verjaardag in maart kreeg ik de Joby Gorillapod (gelukkig dat ik ‘m kreeg want het is nogal een uitgave). Ik zag dit speciale statief al vaker bij (reis)bloggers/vloggers voorbij komen en wilde hem zó graag. Maarja, er zit wel een aardig prijskaartje aan. Helemaal als je de versie wilt voor een Spiegelreflexcamera. Je hebt ze ook voor vlogcamera’s; die hoeven minder gewicht te kunnen dragen en zijn uiteraard goedkoper. Het is een duur ding, maar echt zo handig! Waar ik vaak tegenaan liep met een ‘gewoon statief’ is dat je die niet altijd overal kwijt kan. Hij moet ergens op kunnen staan – doorgaans de grond. Maar soms heb je gewoon geen ondergrond waar ie kan staan. De Gorillapod kun je om werkelijk elk ding heen vouwen. Waardoor je vooral op vakantie zoveel meer mogelijkheden hebt. En over vakantie gesproken, deze neem je ook veel makkelijker mee dan dan zo’n mega staand statief. Plus plus!

Daarnaast zie je op de foto nog een Canon eosM10. Dit is een compact camera die ik vooral gekocht heb voor vakanties en tripjes waarbij je niet altijd een Spiegelreflex wilt ‘meezeulen’.

Wat gebruiken jullie allemaal voor je fotografie?