Uit huis gaan en dus een eigen plek voor jezelf hebben is één, maar de spullen die je dan ineens zelf moet gaan aanschaffen is twee. Een bank, tafel, stoelen, kastjes, en wat te denken van accessoires. Maar hé, gelukkig vond ik het altijd al leuk om – ondanks dat ik niet op mijzelf woonde – mijn slaapkamer al een beetje als een appartementje in te richten. Als ik het zo op een rijtje zet hebben we eigenlijk al best wat woonitems..!

Deze retro, witte stoel is ooit van mijn oma geweest. Het blijft een tof ding! Als ie niet in de woonkamer zou staan, kan hij altijd nog op de slaapkamer. Ik heb het altijd leuk gevonden om alles een beetje te stylen alsof het mijn eigen huisje is. Deze toffe wereldbol kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag van Ed, maar staat nu een beetje op de achtergrond. Daar komt dit jaar verandering in! Verder houd ik van groen, dus ik heb verschillende planten op mijn kamer staan die straks zo mee kunnen.

Vloerkleden zijn HIP! En naar mijn mening multifunctioneel. Het staat leuk, ze vullen mooi een ruimte op, zorgen voor wat meer demping in je kamer (anders klinkt het in het begin zo hol) en zijn lekker zacht onder je voetjes. Maarja, hoe kies je dan zo’n vloerkleed? Ga je voor groot, klein, rond, rechthoekig en waar ga je hem plaatsen? Ik had al een aantal jaar een vloerkleed van VTwonen op mijn slaapkamer, maar die zou ik straks niet zo snel in de woonkamer leggen denk ik. Een echt Perzisch tapijt is kneiterduur, maar toen wij deze deze budgetvriendelijke variant tegen kwamen waren we verkocht ♥ Zo’n mooi tapijt hoeft dus lang niet altijd duur te zijn.

Letterboards! Hebben ze hun best tijd gehad? Ik weet het niet.. ik vind ze nog steeds heel leuk staan en je kunt er leuk een ruimte mee customizen. Deze ‘sidetable’ (a.k.a. mijn opmaaktafel) was officieel een IKEA bureau en heb ik wat meer vintage gemaakt door er op maat gemaakte houten planken in te leggen. Op deze foto ligt alleen de bovenste plank erop, maar ik heb er ook nog één voor aan de onderkant. Zo’n kastje zie ik wel in de hal staan. En dan nog het krukje. Ook een DIY projectje van een tijd terug. Het ijzeren onderstel kocht ik via marktplaats, maar daar zat een heel slecht uitgezaagd blanken zitting op. Echt niet mooi! Toen kwam ik in de schuur een oud krukje tegen met wel een mooie zitting. Deze heb ik daar vanaf gesloopt en op het ijzeren onderstel gemaakt.

Bij het bed twijfel ik een beetje of Ed dat ook leuk gaat vinden, maar… zolang we nog geen nieuw bed hebben is dit echt een prima bed. Met een goed Simba matras erop. Ik heb zelf een allergie voor huisstofmijt en voor dit matras heb ik een speciale anti-allergie hoes gekocht die er omheen gaat.

Al met al een goed begin om een huis mee te vullen, toch? Het lijkt me leuk om binnenkort ook een blog te schrijven over hoe je goedkoop leuke items op de kop kunt tikken. Ik ben namelijk echt een koopjesjager!

#ad