Plannen-todoist-agenda-notebook

Tips voor een niet-planner.. wel gaan plannen! Haha nee, dat zou te makkelijk zijn. Laat ik het maar bij mezelf houden, ik ben niet echt een planner. Typische voorbeeld van iemand die (school)werk het liefst voor zich uit schuift, dus vaak dingen op het laatste moment moet doen. Plus, ik ben niet de sterkste onthouder. Soms ben ik zo verstandig om iets in mijn agenda te schrijven, maar vergeet er dan in te kijken. Erg zinvol! Maar hoe doe ik het dan wel?

LIJSTJES MAKEN

Er zit eigenlijk standaard een notitieboekje in mijn tas, dus daar schrijf ik vaak ideetjes op. Rijtjes van leuke ideeën voor blogartikelen, to do lists en ander dingen die ik moet onthouden. En het opschrijven vind ik altijd nog wel wat hebben. Dit doe ik vaak als ik in de trein zit.

PAPIEREN AGENDA

Ook al zei ik zojuist dat ik er vaak vergeet in te kijken, ik heb hem wel: de papieren agenda. Deze die ik gebruik, heb ik gekocht naar aanleiding van het artikel van Laura van Style Remains. Grote, belangrijke afspraken zoals tandartsbezoeken, maar ook deadlines voor school zet ik er wel in. Ik zorg gewoon dat ik die afspraken gewoon op meerder plekken heb staan omdat ze wel vrij belangrijk zijn.

MOBIELE AGENDA MÉT MELDING

Er was een tijd dat ik nog wel eens vergat dat ik een werkbijeenkomst had of dat er een doktersbezoekje stond gepland. Altijd leuk als je dan gebeld wordt waar je blijft! Er kwam een moment dat ik dacht: en nu is het klaar. Vanaf toen ben ik veel dingen in mijn mobiele agenda gaan zetten, met standaard een kwartier van te voren een herinnering. Mocht ik het dan toch vergeten zijn, dan kan ik altijd nog in een kwartier snel iets proberen te regelen of afbellen.

TODOIST APP

Sinds kort heb ik de Todoist app op mijn telefoon geïnstalleerd. Hierop kun je gemakkelijk taken inplannen en ze ook lekker afstrepen als je ze gedaan hebt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld ‘s ochtends om 09.00 een melding te krijgen met daarin alle taken die op de planning staan voor die dag. Er zijn ook nog wel een aantal aanvullende functies, zoals het labelen van je taken, maar daarvoor moet je upgraden.

WIE VAN JULLIE IS NOG MEER EEN SLECHTE PLANNER?